Coaching

 

Coaching Bollenstreek


“Coaching is partnering with clients in a thoughtprovoking and creative process that inspires them to maximize their personal and professional potential”, ICF Ethische Code.

HRᴵᵀAdvies biedt professionele coaching in werksituaties. Directies, leidinggevenden en medewerkers hebben regelmatig behoefte aan begeleiding in hun ontwikkeling, leervermogen en versterking van hun veerkracht; zij willen hun “professional potential” verder ontwikkelen en op een gezonde manier omgaan met de uitdagingen van deze tijd. Die begeleiding moet resultaatgericht en zinvol voor hen zijn.

Om het coachproces zinvol te laten zijn, moet er sprake zijn van een coachvraag en een duidelijk te behalen doel. Samen met degene die coaching wenst, wordt deze coachvraag en het doel vastgesteld.

Het coachproces dat HRᴵᵀAdvies vervolgens biedt, is gebaseerd op de principes van Progressiegericht werken van Coert Visser. Dit coachconcept is gericht op oplossingen, niet op problemen. Dat wil niet zeggen dat problemen niet besproken worden, maar de stap naar de oplossing wordt vandaar uit gezocht, door uit te vinden wat eerder wel heeft gewerkt, zodat dat opnieuw benut kan worden. De gesprekken gaan over wat de gecoachte anders zou willen zien, wat hij of zij wil bereiken en wanneer iets al beter ging. Er wordt dus een stap vooruit bedacht: “doen wat werkt”, een goed idee, of iets wat de moeite waard lijkt om uit te proberen. Daarbij kunnen ook onorthodoxe methoden worden ingezet, zoals wandel-, fiets- of runningtherapie. Samen met u bepaalt HRᴵᵀAdvies welke stappen genomen kunnen worden.

Verbeterplan

HRᴵᵀAdvies kan eveneens coachen indien er sprake is van een verbeterplan. HRᴵᵀAdvies heeft hiertoe een wetenschappelijk onderbouwd concept ontwikkeld en bewaakt in dat geval of het verbeterplan voldoet aan de geldende eisen. De kennis van HRᴵᵀAdvies op het gebied van arbeidsrecht komt hierbij goed van pas.

Klik

Directies, managers en medewerkers die een coachvraag hebben kunnen terecht bij HRᴵᵀAdvies. In een vrijblijvend gesprek wordt gekeken of “het klikt” en worden de mogelijkheden verder besproken.

Coaching

HRᴵᵀAdvies biedt professionele coaching in werksituaties. Directies, leidinggevenden en medewerkers hebben regelmatig behoefte aan begeleiding in hun ontwikkeling, leervermogen en versterking van hun veerkracht; zij willen hun “professional potential” verder ontwikkelen en omgaan met de pittige uitdagingen van deze tijd. Die begeleiding moet resultaatgericht en zinvol voor hen zijn.

Wilt u meer weten?
Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.


Contact